Twilight  News

Inlägg publicerade under kategorin Film Recensioner

Av Sofie - 17 april 2010 20:15

För ett litet tag sedan såg jag en film osm jag hade tänkt att regissera nu ;)


Orginaltitel: Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Regissör: Chris Columbus

Utgivningsår: 2010

Genre: Äventyr, Fantasy, Komedi

Längd: 118min

Skådespelare: Logan Lerman som Percy Jackson, Pierce Brosnan som Mr Brunner, Alexandra Daddario som Annabeth och Brandon T Jackson som Grover Underwood


Handling:

Detta är historien om en inte helt vanlig kille och hans minsta problem är att han håller på att bli utslängd från skolan han går på. De grekiska gudarna på Olympia och monster från den grekiska mytologin är inte glada eftersom Zeus åskvigg har blivit stulen och plötsligt är Percy den första att bli misstänkt.

Utan att ha en aning vad som pågår tvingas Percy in i en ny värld och tillsammans med sina vänner leta reda på åskviggen och återlämna den till Zeus innan allt är förlorat. Men vem kan han igentligen lita på? och kan han rädda sin mamma?


Vad tyckte jag?

Jag måste säga att jag inte trodde att denna filmen skulle vara så bra, men jag ångrade mig ganska snabbt om den saken ^^ Jag tycker detta var en ganska rolig film och lite coola specialeffekter fanns det också. Själv tycker jag att den var ganska oförutsägbar film men det kan ha varit för att jag inte visste så mycket om den innan jag såg den ;) Men jag skulle rekomendera den till er om ni vill ha en spännande äventyrligfilm med komiska inslag :D

Ett plus var ju att Logan Lerman som spelar Percy är så söt ^^


Av mig får Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief 7/10

Har ni sett den, kommentera vad ni tyckte ;D

Här kommer trailer och bilder, Kramar Bellz <3


Källa, Källa, Källa

ANNONS
Av Sofie - 16 april 2010 20:15

Hoppas ni alla har en bra fredag, min är tråkig för tillfället eftersom jag har läxor upp över öronen så denna helgen ser inte så rolig ut :C

Men nu blir det paus för jag hade tänkt att recensera en underbar film som heter Dear John.


Orginaltitel: Dear John

Regissör: Lasse Hallström

Utgivningsår: 2010

Genre: Drama/Romantik/Krig

Längd:
Skådespelare: Channing Tatum som John Tyree och Amanda Seyfried som Savannah Curtis


Handling:

Medan soldaten John Teyree är i sin hemort två veckor träffar han college tjejen Savannah och på två veckor blir banden mellan dem starkare än vad man kan ana. Tyvärr måste John tillbaka till armen men deras kärlek lever fortfarande kvar och de kommande 12 månaderna skriver de brev till varandra om allt som händer dem. Men kärleken prövas när 11 september attacken inträffar 2001 och John bestämmer sig att fortsätta i armen. Kan kärleken överleva och stå kvar?


Vad tycker jag?

Jag måste säga att jag verkligen älskar denna filmen, den är mycket fint gjord och Channing Tatum och Amanda Seyfried spelar mycket bra i filmen. Det är också kul att filmen är regissera av en svensk ingen mindre än Lasse Hallström.

Det är en film värd att se tycker jag och jag fällde också några tårar när jag såg den och det var svårt att sluta titta på den. Musiken är också jättefin och här under kommer lite bilder och en trailer ;D


Av mig får Dear John 8/10

Kramar <3


Filmen har premiär den 7e maj i Sverige ;D



 

Källa, Källa och Källa

ANNONS
Av Sofie - 7 februari 2010 20:00

Nu blir det en till Recension och denna gången på en helt fantastisk film!


Orginaltitel: Avatar

Regissör: James Cameron

Utgivningsår: 18 december 2009 i Sverige

Genre: Action, äventyr, Sci-fi, romantik

Längd: 166 minuter

Skådespelare: Sam Worthington som Jake Sully, Zoe Saldana som Neytiri


Handling:

Detta är en ny film av den fantastiska regissören James Cameron skaparen av filmen Titanic som kom ut 1997.

Denna gången utspelar sig hans film på planeten Pandora där människorna har kommit för att driva gruvbolag för de vill åt värdefullt material. Men de stöter på motstånd av den gamla ursprungsbefolkningen  Na’vi. Marinsoldaten Jake Sully får i uppdrag att lära känna Na'vis och detta gör han med hjälp av att koppla sin hjrna till en Avatar, alltså en Na’vi-version av honom själv.

Men med tiden han lär sig av Na'vi desto mer inser han att han står på fel sida om det som är rätt.

 

Vad tycker jag?!

Jag var helt ärligt mållös efter filmen, jag visste knappt vad jag skulle säga för den var så mäktig och helt fantastisk! Det är en orsak till att han är en av mina favorit regissörer :D

Fimen har en otroligt stark handling och färgerna och denna fantasti värld som James Cameron har skapat är helt fantastisk och den känns många gånger äkta på någotvis. Filmen innehåller enligt mig ett mycket starkt budskap, vi måste ta till vara på vår planet, vår natur och våra medmäniskor!

Ni som inte har sett den rekomenderar jag er att se den, kanske hällst på bio för den blir väldigt pampig ;D


Av mig får Avatar 10/10

Ni som har sett den, kommentera gärna vad ni tyckte :D

Här kommer trailer och lite bilder, Kramar <33



Källa, Källa, Källa

Av Sofie - 7 februari 2010 19:00

Nu blir det som utlovat en recension :)

Och det blir på en bok av vår fantastiska författarinna Stephenie Meyer!


Titel: Genom dina ögon/ The Host

Författare: Stephenie Meyer

Genre: Science Fiction/Kärleksroman/Fantasy/Spänning

Sidantal: 606


Handling:

Boken handlar om Melanie Stryder en människa vars kropp har tagits över av en själ vid namn Vandraren.

Jorden och hela mänskligheten hotas av utrotning men Melanie vägrar att ge upp. Hon tänker inte släppa taget om sin kropp och fyller Vandrarens sinne med gamla minnen om hur det var innan de kom dit. Många minnen handlar om Jared, mannen hon älskar och sin bror Jamie.

Efter en tid har Vandraren svårt att skilja sina känslor ifrån Melanies. det slutar med att de båda blir allierade och nu har samma mål, att rädda de som de älskar.


Detta är en ny fantastisk historia som Stephenie har skrivit, det är en ny värld fylld med nya saker. Genom dina ögon är också en berättelse om mycket stark vänskap, ett band mellan två personer som man i början inte trodde var möjligt.


Vad tycker jag?

Jag tycker att det var en mycket bra bok även om det var lite svårt att komam in i den i början. Men sen blev den jätte bra, läste ca 100 sidor om dagen även om jag gick i skolan eftersom jag ville veta hur det skulle gå ^^

Jag är inte så glad för sci-fi böcker men denna har gjort att jag har ändrat min uppfattning!

Så jag skulle rekomendera er som inte har läst den att göar det ;D


Av mig får genom dina ögon/The Host 8/10

Ni som har läst den vad tyckte ni?

Kramar <3

Bildkälla



Av Sofie - 30 januari 2010 19:00

I onsdags var jag och min mamma på Sherlock Holmes och jag sa ju att jag skulle försöka recensera den och det hade jag tänkt att göra nu ;P


Orginaltitel: Sherlock Holmes

Regissör: Guy Ritchie

Utgivningsår: 2009

Genre: Action, Äventyr, Thriller, Kriminal, Mystik

Längd: 2 timmar 8 min

Skådespelare: Robert Downey Jr (Sherlock), Jude Law (Dr. Watson)


Handling:

Ni har säkert alla hört om detektiven Sherlock Holmes, detta är en ny filmatisering av böckerna skriva av Arthur Conan Doyle.

Sherlock Holmes och hans assistent Dr. Watson försöker fånga en serie mördare och lyckas fånga Lord Blackwood.

Men under mystiska omständigheter återvänder Lord Blackwood från graven och mystiska mord begås, men är allt som det ser ut att vara?

Det blir en spännande jakt då de försöker stoppa skurkens planer på att störta det brittiska imperiet.

 

Vad tycker jag?

Jag hade inte så höga förväntningar på filmen och det slutade med att jag var väldigt positivt överraskad av den. Det var mycket action och mycket cool filmning och det passade filmen. Tycker den är mycke sevärd och Sherlock är smart, klurig och mycket analytisk.

Den kanske inte är som orginalböckerna, har inte läst dom men som sagt i filmen är det väldigt mycket action scener.

Robert Downey och Jude Law passar mycket bra i sina roller och filmen bjuder också på ganska många skratt och det är härligt!

Någon av er som sett den, kommentera gärna vad ni tycker om den :D


Av mig får Sherlock Holmes 8/10 


Här kommer en trailer och lite bilder från filmen :D

Kramar <3


De pratar lite sen kommer trailern ;)


Källa

Källa

Av Sofie - 11 januari 2010 17:30

Haha vilken härlig poster!

Ni måste erkänna att den är riktigt bra även om man inte ser Roberts ansikte ^^

Skulle vara kul att se filmen, den verkar lite knasigt söt.

Ja och postern säger väll ganska mycket, eller?


Källa


Av Sofie - 10 januari 2010 21:00

Många av er kanske har sett filmen Avatar?

Jag har hört mycket om den, men jag har inte sett den.

Skulle vara kul att veta vad ni läsare som har sett den tyckte om den, om ni skulle rekomendera den :)


Den är ialla fall stark i biograferna och har hittills dragit in $1,331,140,000 miljarder. Ännu ett mästerverk av James Cameron som bland annat har gjort Titanic :D (en av mina favorit filmer)

Men för oss som gillar Twilight också så har det kommit en kombinerad Twilight och Avatar poster ^^

Hope you like it, Kramar <3



new-moon-poster-avatar-styl

Bildkälla

Av Sofie - 5 januari 2010 19:45

Hejsan Hoppsan :)


Nu tänkte jag att det skulle vara dags för en liten filmrecension eftersom det var väldigt länge sedan. Denna gången blir det recension av en film jag såg igår.


Originaltitel: Behind Enemy Lines

Regissör: John Moore

Utgivningsår: 2001

Genre: Action/drama/krig/thriller

Längd: 106 min

Skådespelare: Owen Wilson,Gene Hackman


Handling:

Detta är en modern krigshistoria med Owen Wilson i huvudrollen som Chris Burnett som är placerad på ett amerikanskt hangarfartyg. Han har blivit uttråkad och begär avsked men ska först ska han avlusta några sista uppdrag.

Burnett och hans vän flyger in på en demilitarisera zon (vilket de igentligen inte får) och upptäcker okända saker. De filmar de och blir sedan nedskjutna.

Burnetts kompanjon blir sedan avrättad och han själv tvingas fly undan fienderna för att ta sig i säkerhet.


Vad tycker jag?

Jag tycker att det var en spännande film och det var kul att se Owen Wilson i den här typen av roll, han brukar ju annars vara med i komedier.

Men jag tycker han gjorde ett bra jobb och man satt ganska klistrad i soffam för att se vad som skulle hända sen :)

Filmen är bra ända tills de sista minutrarna kom, det blev då lite väl överdrivet även om det vra bra gjort. Hade de tonat ner slutscenerna skulle det kanske blivit bättre ;)

Vill ni se en film full med action så kolla gärna på den.


Av mig får Behind Enemy Lines 7/10

Hoppas ni gillar den om ni ser den ;) Här kommer en trailer och bilder, Kramar <3

 

Källa

Presentation

Omröstning

vilken är den bästa filmen i Twilight sagan?
 Twilight
 New Moon
 Eclipse
 kan inte välja, alla är lika bra :)

Fråga mig

94 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Twilight  News med Blogkeen
Följ Twilight  News med Bloglovin'

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

esafe

ESafe.se

Gratis Bio

Gratisbio.se

Webfaktura

Öresbud


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se