Twilight  News

Direktlänk till inlägg 19 juli 2010

Roses - Kap 6

Av Sofie - 19 juli 2010 19:00

Hej på er, jag har lite problem just nu. Mår inte alls bra och att blogga står längst ner på min priolista just nu tyvärr =/ Just nu fokuserar jag på att ta mig igenom dagen. Har dessutom börjat jobba vilket minskar ner min tid betydligt och tar ifrån mig min ork.


Jag är inte riktigt klar med åttonde kapitlet av Roses men eftersom jag är så frånvarande för tillfället så kan ni få det sjätte kapitlet iaf.


Enjoy!


Kapitel 6


Jasper borde inte ha sagt det där. Han visste att så fort de orden lämnade hans mun så förstörde han Janes hela värld men han struntade i det.  Man borde tycka att om någon skulle ha empati för andra människor så skulle det vara Jasper. Men det verkade vara en egenskap han saknade. I alla fall när det gällde Jane.

Jag tog några steg framåt och tog tag i Jaspers arm. Jag drog honom några meter bort, inte för att det spelade någon roll, alla kunde ändå höra, men för att det skulle vara någorlunda värdigt.

”Be henne om ursäkt.” krävde jag.

 ”Varför ska jag göra det Rosalie?” frågade Jasper mig ursinnigt. ”Ge mig en anledning.”

”Hon har faktiskt känslor och om du kollade dem med din gåva så skulle du märka att de är väldigt sårade just nu.” sa jag argt. Jag är inget större fan av Jane, hon är riktigt ondskefull, men ingen ska få sitt hjärta krossat på det viset. Det är inte rätt.

”Men vad spelar det för roll?” frågade Jasper förvånat. ”Det är Jane vi pratar om Rosalie. Hon förtjänade det.”

”Men vad är det för fel på dig egentligen Jasper? Sätt dig in i hennes situation.” sa jag argt.

”Varför ska jag göra det? Jag vet att Alice älskar mig.” sa han.

”Precis så säker du är på att Alice älskar dig, så säker var Jane på att Aro älskade henne.” sa jag enkelt. Jag hade läst i hennes tankar när jag torterade henne hur säker hon var på det. Hon trodde hon visste. Vi andra visste naturligtvis bättre.

Jag vände om och jag tillbaka till de andra. Jane stirrade tomt i luften framför sig. Allt var ganska konstigt. Carmen var skräckslagen i Eleazars famn och snyftade, utan tårar. Demetri och de andra stod och kollade upp i taket. Situationen var så oerhört märklig. Ingen visste vad de skulle göra, inte heller jag. Men Esme stod inte ut med att se Jane plågas så. Hennes moderlighet tog över och hon tog några försiktiga steg åt Janes håll. Carlisle gjorde en ansats att hindra henne men jag skakade på huvudet åt hans håll. Jag vaktade Jane.

”Jane, jag är så ledsen.” viskade Esme försiktigt när hon nästan var framme vid henne. Jane bara fortsatte stirra ut i luften med sin tomma blick. I sina tankar analyserade hon sina ögonblick med Aro, sökte efter tecken på att han ljugit för henne. Hon hörde inte ens Esme. 

”Hon hör dig inte Esme.” viskade jag så lågt jag kunde. Jane uppfattade det inte, men det gjorde Esme. Hon tog ytterligare ett steg framåt och lade armarna om Janes axlar.


Det hann inte gå ens en sekund innan Esme föll ihop på golvet och skrek av smärta. Jag svarade omedelbart med att ge Jane en dos av hennes egen gåva och då tappade hon koncentrationen och Esmes skrik tystnade. Jag släppte fokuset på Janes gåva och Jane slutade vrida sig av smärta.

”Förlåt…  Jag….” Jane stammade fram några ord som inte lät så meningsfulla för några utom mig, Jasper och Edward. Edward hörde vad Jane tänkte. Jasper kände av Janes känslor. Jag hade båda förmågorna.

”Hon är… Uppriktigt ledsen.” andades jag fram. Alla stirrade på mig. Ingen trodde mig riktigt.

”Klart att jag är det.” sa Jane desperat. ”Esme försökte ju bara vara snäll, och så skadar jag henne. Jag…  Jag…” stammade hon fram. ”Jag är inte van vid vänlighet.” fick hon tillslut fram. Och jag såg i hennes tankar att det var sant. En existens i Volterra kantades inte precis av vänlighet. Den vänligheten Jane trodde hon fått var ifrån Aro och nu visste hon att den var falsk. Jaspers gåva slog aldrig fel och jag hade sett i hans tankar att han inte ljög.  Edward hade även hört vad Aro tänkte om Jane. Alla vi visste. Och trots det hade vi inte berättat för Jane.

Plötsligt kom jag att tänka på att det kanske inte var Jane som var ond. Utan det var hennes omgivning som gjort henne sådan. Jag mötte Edwards blick och han nickade.

Kan hon förändras?” tänkte jag till Edward.

”Jag tror det.” svarade han mig.


”Jag kan inte åka tillbaka.” sa Jane plötsligt.

”Jane, var inte löjlig.” sa Demetri hånfullt. ”Caius väntar oss.”

”Jag kan inte åka tillbaka.” upprepade hon.

”Och var har du tänkt ta vägen?” frågade han otåligt. ”Du vet att de bara kommer befalla mig att hitta dig och så använder de Chelsea till att få tillbaka dig. Du är en för viktig medlem i Aros gard.”

”Nämn inte hans namn!” exploderade Jane. ”Du behöver inte heller återvända Demetri.  Du har inte trivts där på väldigt länge nu.” vädjade hon.


”Nej. Jag har min plikt gentemot Volturi.” sa Demetri kort. Och föll sedan ihop med ett skrik av smärta. Jag bara stirrade chockerat mot Demetri tills Edwards röst dånade i mitt huvud.

Rose, hjälp honom!”


Jag ruskade på huvudet och stoppade Jane genom att använda hennes gåva på henne. Den här gången kom inte Jane med några ursäkter. Hon tyckte att Demetri fått vad han förtjänat.


”Tycker du fortfarande att du har en plikt gentemot dem när han behandlade mig såhär?” fräste Jane ilsket.

”Sättet Aro,” Jane ryckte till när hans namn nämndes. ”behandlade dig på är givetvis dåligt, men det förändrar inte min lojalitet.” sa Demetri vasst.

”De kan utnyttja dig, precis som de utnyttjade mig.” sa Jane lågt. ”Tänk på det Demetri. De är inte att lita på.”


Demetri övervägde det Jane sa. Hon hade rätt. Han hade inte trivts i Volterra på några hundra år nu. Kanske var det dags att lämna dem, innan han blev utnyttjad som Jane blivit.


Detta hörde jag Demetri tänka. Det kändes som om jag tjuvlyssnade, fast jag inte kunde hjälpa det.

Rose, man vänjer sig efter några år.” tänkte Edward. Jag nickade.


”Jag får överväga detta Jane.” sa Demetri kort. Hon nickade.


”Vi kan inte stanna här.” sa Carlisle bekymrat. ”Här är det första stället de kommer leta på.”

”Det kommer inte än Carlisle” invände Alice. ”Men det är lika bra att vi tar oss härifrån. Vad sägs om huset utanför Chicago?”

”Det låter bra.” avgjorde Carlisle och såg ut över oss andra. ”Jag kan inte tvinga någon att följa med. Men det vore säkrast för er allihop.”


”Vi kommer inte Carlisle.” sa Eleazar med en röst som darrade lite. ”Jane torterade Carmen. Jag… Det går inte.” avslutade han matt.


”Har ni någon säker plats?” frågade jag lågt. Eleazar nickade. Sen tog han Carmens hand, hoppade ut igenom det trasiga vardagsrumsfönstret och så sprang de bort, ut ur vårt synfält.


”Jag kan inte tvinga er att följa med.” sa Carlisle och såg allvarligt mot Jane och Demetri som stod bredvid varandra och stirrade ut i luften.

”Jag kommer med.” sa Jane uttryckslöst. Inget kunde få henne att gå tillbaka till Aro.

”Med tanke på att du är osäker på var din lojalitet ligger Demetri borde du också komma.” sa Edward lågt. Men jag visste att Demetri egentligen inte kunde återvända till Volterra nu. Demetris förmåga gjorde honom mycket viktig för Volturi. Men om han skulle lämna dem så skulle de själva aldrig vara säkra. Även Jane var en av juvelerna i deras krona.

”Jag följer också med.” sa Demetri.


”Demetri.” sa jag försiktigt. Han nickade. ”Kan du ta reda på var Isabella är?” sa jag med en hätsk ton i min annars så vackra röst. Han nickade igen och koncentrationen syntes i hans ansikte.

”Hon är… Strax utanför Edmonton måste det bli.” Koncentrationen i hans ansikte blev djupare. ”Ja, utanför Edmonton.” sa han uttryckslöst. Jane började fundera, hon bearbetade all fakta i sitt huvud. Hon fick inte ihop det riktigt och tänkte fråga.


”Isabella är inte med oss längre.” sa jag kort.

”Din man då? Han är inte heller här.” sa hon smått hånfullt. Hennes tankar var obehagliga. De fick mig att må dåligt.


”Okej Jane, de stack tillsammans.” skrek jag med en röst som skar sig av förtvivlan. ”Är du nöjd nu? Han har inte älskat mig på flera år och har hållit det borta från mig. Edward visste givetvis, men han berättade inte heller.  Allt har varit en lögn. ALLT!”

”Jag är ledsen.” sa Jane. Men det var inte äkta.

”Det är du inte alls! Jag vet att du är avundsjuk på mig, på grund av min skönhet.” Jag uttalade ordet som om det vore en svordom. ”Men se förbi det så har du en tjej som är jävligt bitter och önskar inget hellre än att få vara mänsklig. Som skulle göra vad som helst för att bli det. Vad som helst. Nu har jag inte ens någon att dela den här skiten med.” Hade jag kunnat gråta hade tårarna strömmat ner för mina kinder.


”Nu är det enda jag lever för på rymmen från sin egen mamma med en… Hund!” skrek jag fram. Nu var jag hysterisk också. Toppen. Edward slöt upp vi min sida.

”Hon kommer inte stanna med Jacob för alltid Rose. Hon kommer till att komma tillbaka till oss.” sa han lågt.

”Lovar du det?” viskade jag fram. Jag var livrädd för att Jacob inte skulle komma tillbaka med henne. Det viktigaste var att Nessie inte skulle hamna med Bella, men jag var fortfarande rädd för att Jacob skulle ta henne helt ifrån mig. Och Edward.

”Om han inte kommer tillbaka med henne friviligt sliter jag honom i stycken.” lovade han mig med ett leende som spelade i mungiporna. Jag kunde inte låta bli att le.


”Det är bäst om vi springer. Men jag tror inte huset i Chicago passar så bra.” sa Edward.

”Varför inte?” invände Jasper.

”Bella vet att det vore den bästa tillflyktsorten för oss.” sa jag bistert. ”Men vi måste placera oss någonstans där Jacob kan hitta oss.”

”Rosalie, snälla se efter vart Jacob är.” bad Esme. ”Så kan vi genskjuta dem och därifrån ta oss någonstans där Bella och Emmett inte hittar oss.” Hennes röst skälvde av smärta. Trots allt som hänt älskade hon dem båda fortfarande. Men jag hade inte förväntat mig något annat. De var fortfarande hennes barn, trots allt som hänt .


Jag slöt ögonen och koncentrerade mig hårt. Världen föll i bitar.


Min älskade Nessie och min mindre älskade Jacob befann sig alldeles för nära Bella och Emmett. Och de skulle snart bli hittade.


Hoppas ni tycker om det=) Kommentera gärna, både positiva och negativa (som är konstruktiva) hjälper mig att ta mig igenom dagen och fortsätta skriva =)


//Marielle=)

 
 
Bullen

Bullen

19 juli 2010 19:19

Wow, asså underart! Jag älskar det, totalt! Hetl och hållet - verlkigen!! Hoppas nästa kapitel kommer snart - tycker det går för långt mellan dem, jag gillar inte det! Otåligt - jag vet. Men nästa fort?

http://tankarmedliv.blogg.se

 
Ingen bild

Sara:D

19 juli 2010 21:24

Jag älskar det!
När jag läste om Emmett och Bella första gången i kap.4 känndes det så onatuligt och otänkbart att jag tyckte att det var dåligt. Men nu har jag hämtat mig, och JAG ÄÄÄLSKAR det! Jättbra med det här med Jane och Demitri, du är verkligen bra på att skriva!!

KRAM

 
Ingen bild

Lollo

20 juli 2010 13:04

Jag Älskar det! Vill ha MER MER MER MER! ;D
xoxo

 
sara

sara

20 juli 2010 18:22

tkr fortfarande du skriver bra men är det inte så att rosalie egentligen är bitchen! Hon är alledens för snäll. Bella och Rosalie har liksom bytt roller

http://dasa.blogg.se

 
bella

bella

21 juli 2010 19:12

ÅÅ vill ha mer mer mer mer. Måste få veta hur det slutar:)

http://belloyellow.blogg.se

 
Ingen bild

Saga Cullen

22 juli 2010 17:49

Jag älskar dom. Fast jag fattar inet vad som har hänt. Jag har bara läst kapitel 5 och 6. Så ja det är väll därför.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 8 juni 2011 19:27

Hejsan Svejsan, sorry har varit bortrest i lite mer än en vecka nu så jag hade ingen möjlighet att lägga upp Breaking Dawn Part I trailern. Det första jag gjorde nu när jag kom hem var att leta upp den och gissa om jag gillade den! :D   Mycket br...

Av Sofie - 28 maj 2011 13:17

Hittade en riktigt fantastisk video från 'So You Think You Can Dance'. Audition och tjejen som dansar i videon heter Melanie och hon dansar till The Meadow som var med i New Moon, jag tror ni alla känner igen den fina låten :) Jag kan inte mycket om ...

Av Sofie - 25 maj 2011 17:28

Här kommer den första officiella postern för Breaking Dawn part 1! Verkligen passande tycker jag :D Nu ser jag verkligen fram emot trailern ;)   Källa ...

Av Sofie - 16 maj 2011 16:29

Fantastiska nyheter alla Twilight fans! Hoppas verkligen att detta är sant, men enligt Sérgio Sá Leitão, ordförande i RioFilme, kommer den första officiella Breaking Dawn Part 1 trailern att visas under MTV Movie Awards, och den ska innehålla scener ...

Av Sofie - 14 maj 2011 09:15

Imdb har nu släppt en lista över releasen av Breaking Dawn världen över och det ser ut som att vi får se BD den 18e november samtidigt som USA :) Spännande det är bara lite mer än 6 månader innan vi får se den!   The Twilight Saga: Breaking Dawn ...

Presentation

Omröstning

vilken är den bästa filmen i Twilight sagan?
 Twilight
 New Moon
 Eclipse
 kan inte välja, alla är lika bra :)

Fråga mig

94 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

esafe

ESafe.se

Gratis Bio

Gratisbio.se

Webfaktura

Öresbud


Skapa flashcards