Twilight  News

Direktlänk till inlägg 26 juni 2010

Roses - Kapitel två

Av Sofie - 26 juni 2010 22:01

Här kommer andra kapitlet av "Roses" som utlovat. Har ni inte läst första? Klicka då här så kommer ni dit. 


Jag har läst alla kommentarer på det förra kapitlet och tagit till mig det ni skrivit. Dock har jag ända till kap 5 färdigskrivet så då är det svårt att gå in och ändra m.m Gjorde dock så att det blir ny rad när någon säger något, tack till er som skrev det! Blev verkligen mer lättläst. Nu ska jag inte tjata mer, läs och kommentera :D


Roses - Kapitel 2


Vi tog en paus men efter en timme samlades vi igen. Bella, Edward och Nessie tog samma halvt sönderslitna soffa, Jag, Emmett, Alice och Jasper tog en och Carlisle och Esme satte sig tätt ihop i en fåtölj.

”Till och börja med måste vi underrätta varulvarna.” sa Carlisle. Edward förflyttade sig omedelbart till köket och ringde Sam.

”Sedan måste vi lägga upp en plan ifall Volturi får reda på Roses gåva.” fortsatte han.

”Vi måste samla in folk som vi gjorde när de ville förinta Nessie.” sa jag. Fast den här gången måste vi be dem slåss.”

Edward kom tillbaka in i rummet och avbröt Carlisle som tänkte protestera mot det jag sa.

 ”Sam och Jacob är här om några minuter. Jag föreslår att vi fortsätter med samtalet när de anländer.” sa han lågt.


 ”Rose.” tänkte Edward och fångade min uppmärksamhet.

Jag offrar inte Bella och Nessie för dig. Du är inte värd det.  Du måste ge dig av innan du förintar familjen. Vi klarar aldrig en fight mot Volturi. Ge dig av nu innan varulvarna kommer och innan Alice ser det hela. NU!” tänkte Edward.

Hans ton var bitsk och jag kände hur hela honom fylldes med ett starkt hat. Jag tänkte på Emmett och Edward förstod det. ”Om du verkligen älskar Emmett lämnar du honom och därmed låter du honom leva” tänkte Edward hårt. ”Så, gå nu.” 

”Jag måste vara ensam en stund.” mumlade jag och reste mig upp. Jag hämtade pengar i mitt och Emmetts rum. Jag kom fram till att döden var det bästa alternativet för mig. Precis när jag skulle hoppa ut genom fönstret hörde jag snabba steg i trappan. ”Helvete, Alice såg mig” muttrade jag.

Men det var Jasper som stod där.

 ”Varför ger du dig av Rosalie? Och vart tänkte du gå? ” frågade han argt.

 ”Hur kunde du veta…?” sa jag förvånat. Han använde mitt riktiga namn. Skit.

”Jag kan inte känna av dina känslor med min gåva, men jag kände iallafall att något var på tok. Varför tänkte du gå?” sa han enkelt. 

”Du hörde inte vad Edward tänkte.” sa jag rasande.

”Exakt vad tänkte Edward.” sa Jasper i en neutral röst men jag kände hur raseriet växte i honom. Jag använde inte hans egen gåva till att lugna ner honom. Edward skulle få en rejäl utskällning.

”Han tänkte att han inte var beredd att offra familjen för mig! Han tycker inte jag är värd det.  Så han sa åt mig att ge mig av.” sa jag argt. Jaspers ögon blixtrade till i ursinne.

”Vart tänkte du gå?” frågade han.

”Jag tänkte göra Jane förbannad. Kan jag inte leva med familjen, med dig, tänker jag inte leva alls.” Han vände på klacken och sprang ut ur rummet och ner för trappan.

 ”EDWARD!” vrålade han.

”Jazz, nej, låt bli.” sa jag förtvivlat. Jag ångrade att jag inte lugnat ner honom, men det var för sent. ”EDWARD, ROSE! KOM HIT NU!” skrek Jasper. Han hade inte behövt skrika, det hade räckt med en viskning så hade vi båda hört det. Men Jasper var arg. Riktigt arg. Jaspers ilska var annorlunda mot t.ex Emmetts. Till skillnad från Emmett så blev Jasper sällan arg. Men när han väl blev arg så var han riktigt arg. Och som tur var så var det inte mig han var arg på. Han hade gått in i köket. När jag kom dit var Edward redan där.

”Edward vad i helvete gjorde du så för?” sa Jasper förbannat.

”Jag tycker att Rosalie ska lämna oss.” svarade Edward hetsigt. ”Om hon bara gömmer sig så får Volturi aldrig vetskap om hennes gåva.”

”Rose tänkte inte gömma sig. Hon tänkte göra Jane förbannad. Och du vet vad som händer ifall Jane blir arg.” sa Jasper argt.

Bilder flög genom Edwards huvud. Det senaste tillskottet i vaktstyrkan hade gjort henne arg. Det räckte för att hon skulle göra processen kort med honom. Hon hade blivit bestraffad av Aro. Men hon skulle inte tveka att göra det igen. Allt det här hade Aro berättat för Carlisle när han varit i Italien på besök ett par veckor tidigare. Aro tyckte att det var en mycket roande historia. Det tyckte inte Carlisle.

”Jag… Jag trodde inte…” Edward var chockad. Tankarna virvlade runt i hans huvud. Jag hörde i hans tankar att han var väldigt skrämd av det han nästan gjort. Och en stark skamkänsla spred sig snabbt genom hans kropp. Jag ökade den med hjälp av Jaspers gåva. Alice kom in i rummet och tog tag i Edward och släpade med sig honom därifrån. I hennes tankar hörde jag att det var för att jag skulle få lugna ner mig lite. 

Emmett tog tag i mig och ledde in mig i vardagsrummet igen. Han gick tillbaka ut, antagligen för att hämta Edward. I vardagsrummet satt nu även Jacob och Sam, men de båda reste sig upp och tog med Nessie därifrån.  Jag satte mig i soffan bredvid Emmett igen och stirrade rakt ut i luften. Jag kände mig otroligt sårad över vad Edward tänkt. Alice kom tillbaka med Edward och jag förlorade kontrollen över mig själv.

”HUR KUNDE DU?” skrek jag. ”HUR KUNDE DU TÄNKA SÅ? JAG TÄNKTE DÖ EDWARD! DÖ! FÖRSTÅR DU DET?”

Jag var helt från vettet nu. Jag sprang fram till honom för att anfalla honom men Emmett och Jasper hindrade mig. Som tur var. Jag var så arg att jag hade skadat honom. Utan tvekan. Vilken tur att varulvarna tagit med sig Nessie därifrån.

”Är det sant Edward?” Det var Esme som yttrade sig. ”Sa du till Rose att ge sig av?” sa hon med stark besvikelse i rösten. ”Hur kunde du Edward? Om det inte hade varit för Rose hade vi inte haft Nessie! Vi alla är skyldiga henne så mycket. Hade inte Rose varit där för Bella hade du lyckats övertala Carlisle att ta bort henne, det vet du. Och hade han inte tagit bort henne hade du gjort det själv. Men Rose lät dig inte. Hon gav oss Renesmee.” Smärtan lös ur Edwards ögon. Han hade svikit oss alla.  

”Rose. Det finns inga ord som kan beskriva hur ledsen jag är.” sa Edward med bruten röst. Jag hade lugnat ner mig och lyssnade nu. ”Jag menade inte vad jag sa. Jag tänkte bara på mig själv. Kan du någonsin förlåta mig?” sa han med en röst som dröp av förtvivlan och skuldkänslor. Allt jag hörde i hans tankar var ursäkter. Jag kände hur dåligt han mådde. ”Jag förlåter dig Edward men jag fattar inte hur du kunde säga så till mig. Jag bad inte om den här gåvan. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag inte hade fått den. Men jag har den. Och får Volturi reda på det här vilket de får, för jag kan inte undvika dem i all evighet så får vi ha en plan. Om ni vill att jag dör gör jag det. Om ni inte vill att jag ska dö gör jag inte det och då lär det bli en strid. En strid som vi kanske förlorar. Frågan är vad vi är beredda att offra?”

”Naturligtvis låter vi dig inte dö.” sa Carlisle chockat.

”Men om det skulle undvika att skada familjen…” protesterade jag.

”Det skulle inte hjälpa familjen.” sa Carlisle. ”Du har för mycket information om oss. Du kan inte låta Jane döda dig utan att hon torterar dig först och tar reda på allt. Och om du ska dö gör du det på Janes villkor, vilket innebär tortyr. Och det lär bli svårt att hitta andra vampyrer som är villiga att döda dig. Det skulle säkert gå, men det är inget lämpligt alternativ.”

”Han har rätt vännen.” sa Esme. ”Fast vad Carlisle egentligen menar är att vi skulle sakna dig för mycket.” Det sa hon med rösten fylld av värme och kärlek. Jag kände mig generad och bestämde mig för att byta ämne.

”Jag har inte utforskat alla gåvorna än Carlisle.” sa jag.

”Låt oss då göra det. Ska vi börja med skölden?” Jag nickade.

 ”Bella.” sa Carlisle enkelt.

Bella reste sig motsträvigt upp och kom fram till mig där jag stod mitt på golvet.”Jasper kan du känna hennes känslor?” frågade hon.

”Nej.” blev svaret.

 ”Märkligt. Han kan ju känna mina. Det är som om du tar min gåva och förstärker den.” sa hon förbryllat.

”Jag såg henne inte.” sa Alice långsamt.

 ”Va?” sa jag förvirrat.

”När du bestämde dig för att ge dig av Rose. Jag såg dig inte. Visst, jag ser inte allt du tänker göra, men en sådan stor grej som att du tänkte dö borde jag verkligen ha sett.”

”Kanske är min gåva att jag förstärker de gåvorna som finns i min närhet.” sa jag.

”Men min gåva då? Du hör väl bara tankar precis som mig.” invände Edward.

 ”Rose, har du testat att röra vid någon samtidigt som du koncentrerar dig på Edwards gåva? Edwards gåva kanske förstärks till Aros på något sätt?” sa Jasper tankfullt.

”Men hon borde inte behöva ta i folk för det. Det vore ju en begränsning.” invände Esme.

”Jag har en teori.” sa Carlisle.

Åh för ovanlighetens skull.” tänkte jag skämtsamt. Men jag älskade Carlisles teorier. De stämde väldigt ofta.

”Jag har ofta tänkt att det kanske finns ett visst antal kategorier inom gåvorna. Kategorier som tankeläsning, spårning och sköldar osv. Ett visst antal kategorier med nivåer inom kategorierna. Kanske Rose tar gåvan hon tillfälligt besitter upp till nästa nivå samtidigt som hon besitter just den förmågan personen hon ”lånar” gåvan av har. Som med Bellas sköld. Den hindrar folk från att ta sig in i hennes huvud. Kanske nästa nivå är att de inte kan se eller påverka det fysiska av henne ” sa Carlisle tankfullt.”Så besitter hon två nivåer. Eller något. Det här är som sagt bara teorier och väldigt diffusa sådana också.” sa Carlisle med ett leende.

”Jaspers gåva då?” invände jag. ”Jag kan väl bara göra som han kan.”Nej Rose. Du kan påverka flera personer samtidigt fast med olika känslor eller hur? Du kan t.ex göra Carlisle ledsen och Esme glad samtidigt” frågade Jasper.”

”Ja…” sa jag förvirrat.

”Det kan inte jag.” sa Jasper lugnt.


”Ja, det här stödjer ju min teori.” sa Carlisle. ”Om vi går vidare till Alice gåva. Där är det självklart vad som har förbättrats.”

”Är det?” frågade jag tvivlande.

”Din första syn involverade Nessie. Alice kan inte se henne.” sa Carlisle. ”Edward beskriv din gåva för Rose så noggrant du kan så får vi se om det är samma hon upplever.” fortsatte Carlisle.

”Det är inte så komplicerat.  Jag hör det folk tänker i samma ögonblick som de tänker det. Folks ”tankeröst” är ofta samma som rösten man pratar med. Ja det är nog allt.” sa Edward nästan urskuldande.

”Det är precis så jag också uppfattar gåvan Carlisle.” sa jag.

”Rose, rör vid mig och fokusera på Edwards gåva så hårt du kan.” Jag rörde vid Carlisles arm och letade mentalt upp Edwards gåva. Jag hittade den inom mig och jag fokuserade på den så starkt jag bara kunde. Det var som om jag bröt förbi en spärr för plötsligt strömmade Carlisles tankar till mig.  Nu visste jag att han älskade oss allihop djupt. Plötsligt förstod jag vilket intrång det här var. I samband med Jaspers gåva var det här otroligt. Jag fick tillgång till saker som Edward fått tillgång till. Jag släppte Carlisle.

”Var det där som Aros gåva?” frågade jag Carlisle. ”Ja fast ännu mäktigare. Du hade ju även tillgång till mina känslor.” sa han.

 ”Det där var märkligt.” sa fortsatte han.

”Vadå.” undrade jag. Hur kunde det vara märkligt för honom, han hade ju känt det förut när Aro tagit i honom.

”Jag hörde mig själv. Du förde över det du hörde till mig. Jag skulle tro att det var via Nessie.”

 ”Men Nessie är ju inte ens här. Hon är ju och leker med Jacob och Sam i sitt sovrum i andra änden av huset.” Och huset var stort. Jag hörde dem leka. De var fortfarande i Nessies rum.

”Carlisle, hur långt bort kan jag vara från de med gåvor utan att tappa kontakten tror du?” frågade jag skakigt. ”Ta med dig Emmett och spring. När du inte hör hans tankar längre bryts kontakten” sa Carlisle.


Vi sprang ut. Jag hörde hans tankar virvla runt i huvudet på honom. När vi sprungit en stund tystnade hans tankar. Jag stannade oss i exakt samma ögonblick.

”9,22 mil.” sa Emmett tyst. ”Det här är helt otroligt Rose! Du fattar vilken gåva den här gåvan är till hela familjen?” Han log när han hörde hur konstigt det lät.

”Gåva? Till familjen? Är du helt dum i huvudet Em? Min gåva kommer göra slut på oss alla.” Emmett bara tittade på mig, jag förstod inte hans resonemang och han förstod inte mitt. Vi hade precis börjat springa tillbaka när jag fick en syn.


Jag stannade och satte mig på en sten och synen spelades upp för mitt inre. När den var klar tittade jag på Emmett och sa ”Vi måste tillbaka till familjen. Nu!”.

 Vi sprang så fort vi kunde hem, det tog bara någon minut. Vi kom in i rummet och Carlisle tittade på mig.

”Har det hänt något Rose?”

”Alice såg du vad som kommer hända?” avbröt jag. Hon nickade.

”Jag ville inte berätta förrän du kom.” sa hon försiktigt.

”Alice, Rose vad såg ni?” frågade Esme oroligt. Åh vad jag hatade att göra Esme upprörd.

”Jane och Demetri kommer hit till USA.” svarade jag.

”De ska hämta Eleazar.” fortsatte Alice.

”De har något slags jobb till honom och Jane torterar Carmen tills han går med på det.” sa jag.

 ”Vi kan inte låta detta ske.” sa Carlisle chockat. ”Men hur kan vi hindra Jane utan att exponera Rose?” frågade Jasper försiktigt.

”Vi behöver Roses gåva om vi ska kunna övervinna Jane, min gåva hindrar henne men så fort jag släpper skölden anfaller hon igen och exponerar vi Rose så kommer Jane och Demetri naturligtvis informera Volturi.” fortsatte hon tveksamt.

”Volturi får reda på min gåva förr eller senare, de kan inte få Eleazar.” sa jag bestämt.

”Jag gissar på att de behöver honom för att se ifall deras ”receptionist” har någon gåva eller inte, Aro har funderat en del på det, bestämt sig för att göra om henne, sen ångrat sig och så vidare.” sa Alice. ”Men är det så viktigt då?” frågade Jasper.

 ”Men älskling, vad skulle du tycka om Jane dök upp här och skulle hämta dig bara för att Aro behövde dig?” frågade Alice med ett leende.

”Ehm, ja det förstås.” sa Jasper med ett skratt. ”Men det här är upp till dig Rose.” sa Carlisle lågt. ”Det är trots allt ditt liv det här handlar om.” fortsatte han.

”Vad tror du om mig egentligen?” utbrast jag. ”Visst, jag är en aning självcentrerad.” Alla började fnissa okontrollerat, till och med Carlisle. ”Men jag är inget monster för guds skull. Klart att vi åker dit. Volturi måste jag ta itu med förr eller senare och jag vill inte att Carmen ska bli skadad eller att Eleazar ska bli utnyttjad.” Återigen kollade alla på mig. Den här gången med förvånade uttryck. De trodde väl att jag skulle vilja gömma mig under en sten eller något för att skydda mig själv. Men där fick dem!  Ha!

Plötsligt fick jag en ny vision. Jag såg att Alice också fick den. Jag såg hur de snart skulle anlända till Alaska.

”Vad i helvete!” tjöt Alice.

”Hur kunde det där hända?” frågade jag häpet. ”Vi måste springa nu, de landar i Alaska om bara några timmar.” fortsatte jag snabbt.

 ”Men hur kunde synen dröja så?” undrade Jasper. ”Vi får ta reda på det sen, nu måste vi skynda oss!” sa Carlisle.

 ”Bella, stanna hemma med Nessie och varulvarna. Då är åtminstone ni säkra.” sa Edward.

”Hur ska ni klara er utan min sköld?” frågade Bella nästan… otrevligt. Märkligt, något måste vara på gång.

”Vi klarade oss innan du kom till oss, varför skulle vi inte klara oss nu?” frågade jag bitchigt.

 ”Rose!” sa Carlisle varnande.

”Men Rose har rätt Bella, vi klarar oss. Informera varulvarna om det som hänt.” fortsatte Alice lite nedlåtande.

Hon har kommit med sådana kommentarer ett tag, jag vet inte vad det är med henne.” tänkte Alice. Jag bestämde mig för att prata med Alice om det, jag såg hur hon fick en syn och när den var över blinkade hon åt mig. Hon hade förstått.


Skriv gärna en kommentar :D

//Marielle


 
 
sara

sara

27 juni 2010 10:43

wow jag gillar det! Längtar till tredje kapitlet

http://dasa.blogg.se

 
Ingen bild

Sara

27 juni 2010 14:56

Åååh, vad bra!
Började faktiskt gråta lite när Esme
pratade om att rose hade gett dom Nessie.
Jättebra var det, kan knappt vänta till kap. 3!
Kram;)

 
Ingen bild

rosa

6 juli 2010 13:26

Jag tycker att du borde förklara vem Eazer är för vissa kan inte komma ihåg allt och jag tycker att det suger att du kallar Renesmee för Nessie det heter hon inte.Hatar Jakob för den dumma smeknammnat!

 
jossan

jossan

15 juli 2010 08:43

Jag älskar hur du skriver...men tycker inte att det är lika spännande nu...Eller ja, Edward har sina, alice sina och jaspers sina m.m.- så tycker jag det ska vara.
-Du borde bli författare! :)

http://josessan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

majsan

29 juli 2010 19:15

jag tycker inte edward e sån

 
The pink Ladybird

The pink Ladybird

24 februari 2011 16:21

Jag tycker att du är jätteduktig och borde bli författare, jag menar allvar. Om du skulle hitta på en egen "historia", egna karaktärer m.m skulle du säkert tjäna jättemycket pengar på det du skriver. Tips! Skriv en bok som du är nöjd med och gå tiil nåt ställe där man kan trycka den. De kommer nog såga ja men du måste betala några tusen för varje exemplar ; )

http://www.rosanyckelpigan.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 8 juni 2011 19:27

Hejsan Svejsan, sorry har varit bortrest i lite mer än en vecka nu så jag hade ingen möjlighet att lägga upp Breaking Dawn Part I trailern. Det första jag gjorde nu när jag kom hem var att leta upp den och gissa om jag gillade den! :D   Mycket br...

Av Sofie - 28 maj 2011 13:17

Hittade en riktigt fantastisk video från 'So You Think You Can Dance'. Audition och tjejen som dansar i videon heter Melanie och hon dansar till The Meadow som var med i New Moon, jag tror ni alla känner igen den fina låten :) Jag kan inte mycket om ...

Av Sofie - 25 maj 2011 17:28

Här kommer den första officiella postern för Breaking Dawn part 1! Verkligen passande tycker jag :D Nu ser jag verkligen fram emot trailern ;)   Källa ...

Av Sofie - 16 maj 2011 16:29

Fantastiska nyheter alla Twilight fans! Hoppas verkligen att detta är sant, men enligt Sérgio Sá Leitão, ordförande i RioFilme, kommer den första officiella Breaking Dawn Part 1 trailern att visas under MTV Movie Awards, och den ska innehålla scener ...

Av Sofie - 14 maj 2011 09:15

Imdb har nu släppt en lista över releasen av Breaking Dawn världen över och det ser ut som att vi får se BD den 18e november samtidigt som USA :) Spännande det är bara lite mer än 6 månader innan vi får se den!   The Twilight Saga: Breaking Dawn ...

Presentation

Omröstning

vilken är den bästa filmen i Twilight sagan?
 Twilight
 New Moon
 Eclipse
 kan inte välja, alla är lika bra :)

Fråga mig

94 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

esafe

ESafe.se

Gratis Bio

Gratisbio.se

Webfaktura

Öresbud


Skapa flashcards